Amenajare / renovare Baie

Indiferent de marimea baii dvs, respectand cateva sfaturi de design o puteti transforma intr-un adevarat SPA. Pentru ca majoritatea bailor din Romania sunt de mici dimensiuni, va oferim cateva sfaturi de amenajare pentru acestea!

Dimensiunea placilor de gresie si faianta:

Cand vine vorba de spatiu si mai ales de marirea vizuala a acestuia, dimensiunile placilor fac fac o mare diferenta. Pentru spatii mici, este esential sa aveti cat mai putine rosturi de chit si deci, placile mici nu sunt potrivite. In spatiile mici, placile mari sunt recomandate si mai ales cele rectificate. Ele ofera o continuitate si o fluiditate a spatiului, marind perceptia vizuala a baii.

Recomandam sa folositi placi de la 30×60 60×60 45×90 80×80 100×100 120×120, iar culoarea chitului sa fie aceeasi cu cea a marginilor placilor. Daca aveti o placa cu model in degrade, luati in considerare nuanta de la marginea placilor. Daca aveti o placa uni, folositi aceeasi culoare de chit cu placa! Atentie, la uscare chitul are o nuanta mai deschisa decat la aplicarea umeda a acestuia. Mergeti in magazin si priviti cu atentie mostrele de chit in lumina.

Lumina din baie:

Cu cat este mai luminata o baie, cu atat ea pare mai mare si mai aerisita. Daca nu dispuneti de lumina naturala generoasa, alegeti corpuri de iluminat cu lumina rece sau neutra ( este cea mai similara cu lumina zilei ). Pentru ca lumina sa se reflecte si sa creeze iluzia unui spatiu mai mare, noi preferam sa folosim placi netede, mari, cu finisaj lucios. Nu doar ca acestea creeaza iluzia de spatiu si dau luminoztate unei bai mici, dar sunt si foarte usor de curatat si intretinut. Pentru un stil clasic sau modern, aceste placi sunt ideale! In cazul unui stil rustic, puteti opta pentru placi care imita lemnul, piatra si chiar o combinatie intre acestea.

Modelul si culorile placilor:

Placile cu modele incarcate pot domina o camera, atragand privirea catre aranjametul acestora. De aceea se recomanda sa alegeti placi cu model subtil, fie un model pal fara contraste mari de culoare, fie venatura cum are marmura, lemnul, betonul, granitul, etc. Culorile deschise, simple, pale dau spatiu pe cand cele inchise micsoreaza spatiul  iar placile cu modele contrastante aglomereaza vizual baia si o fac sa para mai mica decat este.

Se pot folosi placi diferite insa, pentru a creea un brau sau un punct vizual care atrage privirea catre cada, de exemplu. La fel se poate creea si o delimitare a peretelui cu chiuveta. Regula de baza este cumpatarea. De cele mai multe ori, mai putin inseamna mai mult, iar simplitatea confera eleganta si spatiu unei bai fara a fi anosta.

Sfat: Ganditi-va cum va doriti sa va simtiti in baia dvs si care va doriti sa fie atmosfera din baie. O baie trebuie sa dea senzatia de luminos si liber, de relaxare, sa arate bine si atractiv, sa ofere un confort vizual fiecarei persoana care o foloseste. Pentru o baie perfecta, trebuie sa va imaginati fiecare moment petrecut in ea, inainte de a incepe amenajarea, de la cum faceti un dus pe graba si cat si unde se stropeste cu apa, la o baie relaxanta cu lumanari si un pahar de vin poate, si la cum folositi dimineata baia pentru a va pregati de lucru in fata oglinzii. Lumina, confortul vizual si utilitatea spatiului / intretinerea acestuia sunt pe primul loc.

Pentru a afla mai multe despre tipurile de gresie si faianta, citeste pagina Gresia si faianta

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp