Stilul rustic modern

Acest stil are radacini in America. Stilul rustic modern (modern country) este o usoara actualizare a popularului „stil colonial”. Casa colonială este influențată de coloniștii din secolul al XVIII-lea care aduc cu ei stiluri europene. Casele in stil colonial sunt probabil cele mai recunoscute pentru că au două ferestre de fiecare parte a ușii din față și cinci ferestre deasupra, cu fereastra din mijloc direct deasupra ușii.

Casele de la țară aspiră să fie calde și primitoare. În general, au verande ( terase) largi, obloane, lucarne și detalii din lemn.  Planul de casă în stil rustic modern, care înregistrează o renaștere, are acum influente ale fermelor moderne. Aceste case evocă vremuri mai simple, aduc amintiri grozave, se simt permanente și, în general, sunt ușor de construit din punct de vedere structural. Atingerile moderne, schemele de culori și tehnologia au adus acest stil în stilul de casă actual.

Cheia pentru decorul inspirat de țară este atingerea unui echilibru între vechi și nou – tradițional, fără a deveni kitsch și contemporan, fără a arăta prea modern și elegant. Confortul de modă veche adus în lumea modernă prin moștenirea și farmecul său – creând un sentiment confortabil care celebrează viața bună în aer liber – minus volanele și șervețele de dantelă.

Un stil rustic modern va combina cele trei elemente de design interior: rustic, industrial si vintage, cu căldură, personalitate, caracter și un strop de minimalism. De la culoare și textură până la mobilier și model, aici, la Deco Design, am adunat cele mai bune sfaturi de design și decorare pentru a vă ajuta să obțineți un aspect rustic modern uimitor în propria dvs. casă.

Culorile:  Păstrați-vă schema de culori deschisă și neutră, cu accente negre si lemn maro. În mod obișnuit, interioarele în stil rustic ar folosi o schemă de culori care prezinta lemn întunecat și nuanțe maro. Pentru un aspect modern de țară, alegeți culori deschise și aerisite, care vă vor face casa să se simtă mai spațioasă și mai luminoasă. Puteți încorpora lemn văruit în alb, nuanțe subtile de crem și bej, pardoseală gri și vopsea pală pe pereți pentru a crea un fundal neutru, contemporan, pe care să vă expuneți piesele de mobilier și accesoriile mai tradiționale. Alegeți nuanțe naturale și tonuri neutre pentru a vă menține casa rustica moderna caldă și primitoare. Dacă doriți să aduceți o notă de culoare, alegeți pasteluri care pot fi încorporate prin mobilier moale, perdele și covoare. Verdele salvie, menta, trandafirul închis și taupe sunt toate alegeri bune pentru încălzirea unei scheme neutre. Alternativ, utilizați materiale metalice și aduceți nuanțe calde de bronz și cupru pentru un stil modern suprem – aceste tonuri pot fi folosite peste tot, de la chiuvete de fermă până la iluminat suspendat și aparate de bucătărie.

Modele:

Chiar daca se recomandă o schemă de culori neutre, o casa rustica moderna ar trebui să aibă câteva modele jucăușe pentru a aduce o senzație izbitoare și proaspătă în spațiu. Dacă vă place un model floral, atunci găsiți o modalitate interesantă și nouă de a-l folosi – redimensionarea imprimării într-un format mărit îl poate face să arate contemporan sau puteti alege o paletă de modele monocrome în loc de culori strălucitoare. Imprimeurile geometrice sunt si ele o alegere populara in acest moment pentru o twist boho, putand fi folosite pe pereti, podele sau chiar in decoratiuni.

Materiale: 

Alege lemn rustic și materiale naturale. Cheia unui design rustic modern de succes este să includă o mulțime de materiale naturale, care vor ajuta la introducerea esteticii organice, a naturii, care cuprinde întregul stil. Acesta este motivul pentru care grinzile din lemn expuse, lambriurile din lemn și parchetul din lemn sunt atât de eficiente în acest stil de casă și ar trebui întotdeauna accentuate acolo unde este posibil. Ușile în stil hambar sunt, de asemenea, o modalitate excelentă de a face o primă impresie eficientă. Mobilierul din lemn ar trebui să fie prezent, mai ales dacă pare uzat și deteriorat. Frumusețea se află în detaliu, așa că atentie la ferestrele  cu zăbrele sau la mobilierul din lemn sculptat. Desenele ar trebui să fie clasice, cu forme tradiționale, deși piese mai contemporane, cu siluete clare și materiale variate, vor funcționa, de asemenea, bine pentru a vă asigura că designul nu pare prea învechit – încercați să încorporați un amestec de vechi și nou, de ex. o masă tradițională de fermă cu scaune nepotrivite. Experimentați cu elemente si mobilier recuperate.

Bucătării autentice 

Bucătăria este inima casei și un loc în care întreaga familie se adună la masa, care se află în centrul acestui stil interior. O bucătărie modernă de țară trebuie să creeze un spațiu funcțional și autentic – în loc să folosești obiecte decorative, asigură-te că tot ce ai are un scop. Nimic nu trebuie să fie prea delicat sau prețios. Rafturile deschise, oalele suspendate și rastelul pentru ustensile sunt o modalitate alternativă bună de a aduce personalitate designului tău, fiind în același timp utile. Dacă aveți spațiu, atunci un blat de măcelar poate arăta cu adevărat eficient în a ajuta la obținerea unui stil rustic.

Mobilierul diferit, nepotrivit (nu set) este unul dintre aspectele caracteristice ale designului interior al casei în stil rustic. O cameră modernă în stil rustic ar trebui să arate ca și cum mobilierul din ea ar fi fost în familia ta de generații. Evitarea lucrurilor care arată noi vă va ajuta să obțineți un design interior modern în stil rustic – răsfoiți prin piețele de vechituri și magazinele de second hand pentru articole cu un pic de caracter.

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Multumiri celor de la Liv Interiors pentru materialele puse la dispozitie in realizarea acestei pagini!