Pro si contra covoare pufoase

Covoarele pufoase se disting usor atat prin aspect, cat si prin textura. Sunt covoare moi, elegante si luxoase, un adevarat rasfat pentru picioarele tale! Se gasesc intr-o varietate de culori, iar datorita aspectului lor atractiv, covoarele pufoase sunt in ziua de azi unele dintre cele mai populare tipuri de covoare de pe piata.

La fel ca in cazul oricarei alte achizitii pentru casa, este important sa cantaresti argumentele pro si contra inainte de a decide daca sa cumperi sau nu un covor pufoase.

Avantajele covoarelor din plus

  • Sunt durabile. Aceste covoare pufoase sunt unele dintre cele mai durabile tipuri de covoare disponibile pe piata. Sunt fabricate nu numai pentru confort, dar si pentru trafic pietonal intens, fiind astfel perfecte pentru sufragerie si dormitoare, dar mai ales pentru camera celor mici;
  • Sunt versatile. Covoarele pufoase sunt disponibile intr-o mare varietate de culori. Ele pot acoperi o gama larga de teme si stiluri decorative. Datorita acestui lucru, dar si confortului pe care il ofera, covoarele din plus sunt unele dintre cele mai populare de pe piata;
  • Sunt atractive din punct de vedere estetic. Versatilitatea si textura moale a covorului pufoas confera o atractie vizuala care va complimenta frumos orice stil de decor pe care incerci sa il obtii la tine in casa.

Desi covoarele pufoase pot face foarte multe pentru a imbunatati aspectul unei case, la fel ca orice alt material, prezinta si cateva dezavantaje.

Dezavantajele covoarelor din plus

  • Afiseaza adancituri. Deoarece fibrele pufoase din covor sunt atat de usoare, pot prezenta deseori un aspect neuniform din cauza traficului pietonal. Aspirarea regulata va lasa, de asemenea, adancituri in covor;
  • Prezinta risc de filigranare. Covoarele pufoase au un risc mai mare de filigranare decat alte tipuri de covoare. Acest lucru se refera la faptul ca tind sa se creeze forme neregulate, mai intunecate si mai umbrite in diferite zone ale covorului, ceea ce lasa impresia de covor ud. Aceasta este o intamplare normala pentru acest tip de covor, asadar nu este vorba de un defect de fabricatie.