Trenduri de design in 2020

Atunci când observăm și cercetăm tendințele globale, suntem capabili să privim viitorul și să învățăm cum evoluează societatea, de la trai la obiceiuri de lucru, de la călătorii la comportamente de consum, de la interacțiuni umane la tehnologice. 

Amintiți-vă că tendințele de design interior nu devin automat depășite la 00.01 la 1 ianuarie, așa că este posibil să recunoașteți unele dintre aceste tendințe ca preferate,  de durată, sau reveniri clasice din anii trecuți..

Design Jucaus
Vitra
Texturi si culori jucause
Seletti

Viața noastră devine din ce în ce mai informală, mai hibridă, nomadă și distractivă. Oamenii, în special milenii, fie acasă, fie la serviciu, vor să fie distrați și să-și exprime personalitățile prin ideile lor de decorare. Brandurile și designerii lucrează pentru a răspunde tuturor acestor nevoi cu un design mai experimental, interactiv și jucăuș.

Mobilierul și accesoriile ar trebui să ne aducă bucurie, să ne stimuleze creativitatea și să ne ofere posibilitatea de a ne exprima în decorarea casei noastre . Maximalismul este în creștere, cu dispoziția sa „mai este mai mult”, invitându-ne să amestecăm și să potrivim culorile, modelele, texturile și formele neconvenționale îndrăznețe.

Albastrul este noul gri
Culoarea anului 2020 se numește albastru clasic și este doar asta: un albastru clasic. Este curat și elegant, într-adevăr înălțător și (în comparație cu ultimii ani), o culoare cu adevărat ușor de încorporat în casa ta.

Panou Heritage de Boca do Lobo
Panou Heritage de Boca do Lobo
Casa Punctului Alfords de Greg Natale
Casa Punctului Alfords de Greg Natale

TEXTURA, TEXTURA, TEXTURA
Tendințele din 2020 nu se referă doar la culoare, vedem că si textura este tot mai des folosită pentru a face camerele interesante. Aranjarea diferitelor texturi în aceleași culori sau culori similare este o opțiune bună pentru decorarea casei tale. Mergi pe tonuri neutre si incearca să găsești diferite modalități de a-ți decora camerele fără a folosi prea multe culori.Într-o cameră de zi , pernele și păturile sunt o modalitate evidentă de a face acest lucru, dar în alte încăperi, încercați să aduceți texturi cu imprimeuri cu plante.

Bucătării Hub

Bucătării ascunse
Odată cu spațiile de locuit din ce în ce mai mici și bucătăriile devin din ce în ce mai inteligente, mai “curate”. Bucatariile minimaliste sunt din ce în ce mai populare. Articolele care odată au sufocat blaturile de lucru – cafetiere,  prizele de perete, blocurile de cuțite, chiar și robinetele și chiuvetele – acum pot dispărea în dulapuri de acoperire și mobila sa creeze suprafețe neîntrerupte pentru a duce la maxim spațiul disponibil. Ingenios nu? Acest tip de mobiler este perfecte pentru bucatarii open space cu spatiu de dinning  sau pentru designul mic al bucătăriei, intrucat creeaza un aspect simplificat intr-o bucatarie contemporana.

Crearea de spații mai sociabile

S-a schimbat stilul de viață în sensul rămânerii în casa in loc de a ieși, iar acest lucru s-a reflectat în casele noastre. Căutăm din ce în ce mai mult spre baruri, restaurante și hoteluri pentru inspirație interioară,  pentru a crea un sentiment relaxant, de vacanta, la noi acasă. Sunt gandite si transpuse spatiile din grădină,  tindem spre mese de bar, scaune de cocktail și o mulțime de leduri în interior …

 

Carucior Bar
Trend 2020

maximalism

Se pare că lumea ideilor de design interior a fost dominată de designul Scandi minimalist pentru, ei bine, pentru totdeauna. Dar toate semnele sunt îndreptate către o îndepărtare de interioarele curate, goale, spre un decor mai incarcat. Vorbim o mulțime de modele, toate culorile îndrăznețe și piesele de mobilier nepotrivite.

Băi din beton

Anul trecut a fost vorba despre crearea unei băi asemănătoare spa, dar pentru 2020 este vorba de băi care sunt dure și funcționale – și, desigur, super stilate. Cea mai ușoară modalitate de a obține aspectul este folosirea micro-cimentului care vă permite să creați efectul unui finisaj din beton  deasupra pereților și pardoselilor existente .

Baie microciment

Plafoane scoase in evidenta

Uitați de pereții de accent, în 2020 vom căuta în tavan. Data viitoare când aveți o revopsire, mai degrabă decât doar culorile neutre cu care sunteți obișnuit, încercați să pictați tavanul într-o culoare care să vă contrasteze pereții. Ati putea fi și mai îndrăzneț și sa tapetati al patrulea perete.

Katie Lee
Katie Lee

Acestea sunt câteva dintre tendințele de design interior pe care le vom vedea în 2020, așa că am sperat să fii inspirat și să vrei să obții un aspect nou în casa ta.

Sursa de inspiratie:  Home Decor Ideas