Ce trebuie sa stii inainte sa cumperi un covor

Covor de calitate! Este covorul care răspunde pe deplin nevoilor tale și te va face fericit atât în ​​timp ce îl privești, cât și când îl folosești. Totuși, factorii care determină calitatea covorului sunt ascunși în detalii tehnice precum tipul firului, densitatea țesăturii și înălțimea grămezii.

Tipul de fire folosit la țeserea covorului este unul dintre cei mai importanți factori care determină calitatea. Poti folosi covoare produse cu tipul de fire adecvat zonei pe care o vei folosi mai mult timp.

Un alt factor important este densitatea firului. Cu cât un covor este țesut mai des, cu atât este mai rezistent. Deoarece un covor țesut strâns va fi mai greu decât altele, va aluneca mai greu pe podea, dar dacă intenționați să cumpărați un covor cu o densitate scăzută de țesut, trebuie să aveți grijă ca acesta să aibă o bază anti-alunecare.

Înălțimea grămezii covorului este un alt factor care determină calitatea acestuia. Senzația covorului tău variază în funcție de înălțimea grămezii, dar principalul lucru aici este să alegi cea mai potrivită înălțime în funcție de zona de utilizare, nu cât de mare este grămada.

Covoarele cu densitate mare de țesut, textură moale, culori strălucitoare și culori strălucitoare ar trebui să fie prima alegere.
 

Firul covorului

Firul este cel mai mare dintre principalele inputuri de materii prime ale covorului. Pentru că covorul este din fire. În timp ce iuta sau bumbacul sunt folosite ca bătătură pe spate, bumbacul sau poliesterul este folosit ca urzeală. Partea care formează suprafața covorului și pe care o vedem cu ochii se numește grămadă. Toate tipurile de fire folosite în grămadă adaugă o structură diferită și o bogăție de culoare diferită covorului. Fiecare fire are propriile sale caracteristici și pentru ca firele să-și manifeste proprietățile unice în cel mai bun mod; Covoarele din fire potrivite trebuie selectate în funcție de zonele utilizate.

Tipuri de fire

 AvantajDezavantaj
LÂNĂEste natural.Durabil, de lungă durată, ideal în special pentru zonele cu trafic (utilizare intensă).Este rezistent la împâslire, abraziune, urme și murdărie.Este moale și plin. Are un aspect luxos.Oferă izolație naturală.Rezistent la flacărăMai scump decât alte tipuri de fireCurățarea necesită mai multă grijă.Prezinta un risc de alergie.Producătorul trebuie să utilizeze „substanța chimică rezistentă la molii”.Există riscul creșterii părului. Trebuie să fie aspirat pentru o perioadă pentru a remedia această problemă.
ACRILEste tipul de fire cel mai apropiat din punct de vedere fizic de lână printre sinteticele.Lâna este moale și plină.Este durabil și de lungă durată.Este mai accesibil decât lâna.Este rezistent la împâslire, abraziune, cicatrici, murdărie, mucegai, umiditate și molii.Are puține pete și este ușor de curățat.Absoarbe mai puțină umiditate. Potrivit pentru podele umede.Are rezistență ridicată la lumina soarelui.Este sintetic.Risc de alergii.Există riscul creșterii părului. Trebuie să fie aspirat pentru o perioadă pentru a remedia această problemă.
PolipropilenEste cel mai ieftin dintre tipurile de fire..Rezistent la pilling, abraziune, murdărie, mucegai, umezeală și molii.Mai puține pete și ușor de curățat.Rezistență ridicată la lumina soarelui.Este sintetic.Este mai puțin durabil și de scurtă durată.Este rapid maculat.Nu este rezistent la caldura.Părțile erodate dau aspectul de arsură.
PoliesterAre greutate medie, rezistentă și flexibilă.Are o moliciune extraordinară și o claritate a culorii.Este ușor de curățat și este în mod natural rezistent la pete și decolorare.Este sintetic.Problema pilule este frecventă.Electricitatea statică este mare.Datorită valorii scăzute de dezumidificare, este dificil ca apa și detergentul să pătrundă în fibră pentru a îndepărta petele și murdăria.
PoliamidăEste durabil și de lungă durată.Este rezistent la împâslire, pilling, abraziune, cicatrici, murdărie, mucegai, umezeală și molii.Are puține pete și este ușor de curățat.Este sintetic.Are un pret mare.Nu este folosit prea mult la covoarele țesute datorită prețului ridicat și structurii strălucitoare. Este obișnuit în covoarele cu smocuri (de la perete la perete).
ViscozăEste natural.Strălucire moale cu aspect natural.Electricitatea statică este mai mică.Este scump.Este necesar să se acorde atenție curățeniei.Există riscul de alergii.Există riscul creșterii părului.Trebuie să fie aspirat pentru o perioadă pentru a remedia această problemă.
Notă: Informațiile de mai sus sunt valabile atâta timp cât sunt respectate instrucțiunile de utilizare.

B- Densitatea firului de grămadă (număr de puncte)

Este numărul de puncte care formează suprafața superioară vizibilă a covorului pe m2 în direcția verticală și orizontală. Poate fi descris ca fiind de bună calitate între 700.000 și 1000.000 de puncte. Covoarele dense ar trebui să fie preferate pentru o rezistență ridicată și o utilizare de lungă durată.

C- Selectarea corectă a culorii și a modelului

Atunci când îți alegi covorul, care va afecta foarte mult atmosfera casei tale, ar trebui să iei în considerare; Culoarea peretelui, draperiile, materialul și culoarea pentru acoperirea podelei, mobilierul, dimensiunea camerei dvs., cantitatea de lumină din cameră, frecvența de utilizare a camerei etc. sunt multe elemente. Poti oferi o integritate a culorii in casa ta cu un covor compatibil cu aceste elemente sau poti scoate in evidenta obiectul dorit cu contrastul pe care il creezi.

Puteți alege covorul potrivit în cel mai simplu mod instalând aplicația noastră Smart Catalog. ( APLICAȚIE DE CATALOG INTELIGENT )

Puteți crea un fundal mai natural cu un covor crem, bej și în tonuri pământii. Culorile deschise fac camera ta sa para mai lata. Cei care doresc să ofere o atmosferă intimă sau familiile cu copii mici pot încerca tonuri închise.

Modelul și textura covorului tău sunt la fel de importante ca și culorile pentru integritatea decorațiunii casei tale. Diferite tehnici de țesut, cum ar fi Cut & amp; Loop, Shaggy sau Chenille au un aspect unic și sunt foarte eficiente în ceea ce privește calitatea și percepția designului covorului.